2013/08/26

Fotopasti na ochranu majetku


Často je potřeba chránit nejen vlastní zdraví nebo dokonce i život, ale také majetek. Kamerové systémy, které se k tomuto účelu běžně používají, jsou poměrně složité a nákladné, takže jejich práci přebírají jednodušší a dostupnější fotopasti. Fotopast byla původně vyvinutá k pozorování a zkoumání přírody, jenže brzy se zjistilo, že možnosti jejího použití jsou daleko širší. Dnes jsou tyto přístroje stále častěji nasazovány právě k monitorování a ochraně majetku.

Fotopast je automatizovaný digitální fotoaparát, který pořizuje fotografie i videa a ukládá je na paměťové médium. Záznam se spouští pomocí pohybového nebo infračerveného teplotního senzoru detekujícího přítomnost zvířete, případně člověka. Je možné nastavit také časosběrný režim, čili pravidelné snímání fotografií v předem určeném časovém intervalu. Díky viditelnému nebo neviditelnému přísvitu funguje fotopast i v noci. Zařízení bývá instalováno v malé robustní skříňce, zpravidla opatřené kamufláží, vždy ale velmi odolné proti vlivům prostředí (déšť, sníh, mráz). Bateriové napájení je dostačující pro několikaměsíční až roční provoz. Dražší typy fotopastí jsou vybavené GSM modulem, který dokáže pořízené záznamy okamžitě odeslat na mobilní telefon nebo na e-mail.

A jak konkrétně využít fotopast na ochranu majetku? Možnosti jsou takřka neomezené. Tento praktický přístroj umí ohlídat dům, sklad i auto. Za zmínku stojí, že fotopasti jsou s velkou oblibou používány obcemi a městy pro monitoring černých skládek. 


2 komentářů

  1. co mi pomuže fotopast když ju ten zloděj taky ukradne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní09.09.13 9:34

      Pokud půjde o fotopast s GSM bránou, budete mít aspoň jeho fotku :)

      Ne, teď vážně... Fotopasti - speciálně ty, které mají chránit majetek - je dobré instalovat tak, aby nebyly lehce dosažitelné (např. ve větší výšce), nebo je aspoň nějakým způsobem zabezpečit proti zlodějům a vandalům (uzamykatelná ochranná skříňka z 3 mm plechu, lanový zámek).

      Vymazat

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top