2013/07/18

Účinek paralyzéru (video)


Pojďme se podívat, co dokáže kvalitní elektrický paralyzér v praxi. Na tomto amatérském videu je možné pozorovat reakci figuranta po relativně krátkém zásahu paralyzérem přes několik vrstev oděvu. Je zřetelně vidět, že dochází k ochabnutí svalstva a ztrátě rovnováhy, zasažený se sesouvá k zemi, je dezorientovaný a v menším šoku. Výboj trval přibližně jednu vteřinu, což odpovídá pouze odstrašujícímu zásahu. Pokud by proud působil déle, byl by účinek výraznější a dlouhodobější (viz Co je paralyzér a jak funguje).

Současně tu najdeme názornou odpověď na častou otázku, která zní "Nemůžu dostat zásah, pokud se mě útočník, kterého se snažím zpacifikovat, dotkne?" Jak je velmi dobře vidět, nic podobného nehrozí (osoba v modrém tričku zjevně zasažena nebyla). Elektrický proud paralyzéru se rychle absorbuje ve svalech a nešíří se dál.

Na videu je použitý multifunkční elektrický paralyzér ZAP Enforcer (paralyzující baterka) s napětím 2 miliony voltů.




2 komentářů

  1. Dobry den. Sice to neni k teme ale chcel by som sa spytat ci je paralyzer Uzi s vykonom 2 miliony voltov dostatocne spolahlivy a efektivny na obranu ? Dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud myslíte paralyzér UZI Thunderbolt, tak určitě. Ale i jiné paralyzéry této značky budou jednoznačně velice dobrou volbou.

      Vymazat

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top