2014/09/08

Paralyzér jako umění (video)


Použít elektrický paralyzér jako součást uměleckého projektu, to tady ještě nebylo. Američan Patrick Hall se o to pokusil, a výsledky jsou docela zajímavé.

Jak Patrick říká, jako portrétní fotograf se vždycky snažil, aby se jeho modely cítily před objektivem uvolněně. Pak ho ale napadlo, že skutečné emoce z nich dostane ve vysloveně nekomfortních situacích. Rozhodl se proto zachytit reakce lidí před a při zásahu elektrickým paralyzérem. "Člověk nikdy nevěděl, jak budou reagovat," vzpomíná autor. "Někteří lidé křičeli, zatímco jiní byli zticha. Několik z nich vypadalo, jako by zažívali radost, ale jiní měli ty nejvíce bolestí zkřivené tváře, jaké jsem kdy viděl. Zažil jsem výskoky i pády, smích i nadávky. Dokonce jsem tam měl asi čtyři kluky a holky, kteří nereagovali vůbec." 


Podle zveřejněných informací měl paralyzér napětí jen 300.000 V. O značce a modelu se Patrick Hall nezmiňuje (z videa mám dojem, že jde o starší Stun Master). Je vidět, že zásahy byly velmi krátké - svou intenzitou odpovídaly nanejvýš odstrašujícímu úderu.




1 komentářů

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top