2014/04/05

Paralyzér dobíjecí nebo na baterky?

Ačkoliv je dnes naprostá většina paralyzérů vybavená dobíjecí baterií (přesněji akumulátorem), ještě stále se dají koupit i modely napájené obyčejnými výměnnými bateriemi. Které řešení je lepší?

Dobíjecí paralyzér je asi praktičtější a jeho provoz je určitě levnější. Na druhé straně je ale třeba vzít v úvahu třeba to, že nabíjení takového zařízení trvá poměrně dlouhou dobu (většinou kolem osmi hodin). Pokud tedy odpoledne zjistíte, že váš akumulátorový paralyzér je vybitý, musíte se smířit s tím, že vás v ten den zřejmě už moc neochrání. U druhého typu přístrojů je to jiné - výměna baterií je otázkou pár vteřin, a paralyzér je znovu připravený k použití. Pro spoustu lidí to možná není zase tak silný argument. Ale například pro toho, kdo tráví hodně času venku, bez přístupu k elektrické síti, může být taková věc celkem důležitá.

Hodně lidí zajímá, jestli se akumulátor po skončení jeho životnosti dá vyměnit. Samozřejmě ano, nicméně u většiny paralyzérů je to otázka odborného servisního zákroku. Už se ale začínají objevovat i modely, u kterých jsou dobíjecí baterie uložené tak, aby se daly jednoduše měnit bez nutnosti otevření přístroje (jde o některé elektrické obušky Streetwise, něco prý chystá i v poslední době velmi agilní Securaptor). Každopádně je ale třeba říct, že při mnoha stovkách nabíjecích cyklů, které akumulátor většinou vydrží, a při odhadované frekvenci dobíjení jde o nepříliš akutní problém, aspoň pro běžného uživatele.


0 komentářů

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top