2013/01/28

Pepřová pistole Mace Pepper Gun

Paralyzér je určitě výborná věc, ale vždycky se najdou lidé, kterým úplně nevyhovuje nutnost aspoň krátkého kontaktu s útočníkem, protože by si rádi udrželi bezpečný odstup. Potom zbývá pepřový sprej, jehož dosah bývá obvykle kolem čtyř metrů. Pořád málo? Mace Pepper Gun umí přes 7,5 metru, a to už je dostřel, kterým často nedisponují ani tasery. Kromě toho umožňuje velmi přesné zamíření a je vybavený jednoduchou, ale dostatečně silnou LED svítilnou.

Mace Pepper Gun připomíná tvarem signální pistoli. Do zásobníku nacházejícího se v místě, kde bývá hlaveň, se ale vkládá cartridge s pepřovou nápní typu tekutá střela. Ta poskytne asi sedm vteřinových dávek, potom je možné ji jednoduše vyměnit za novou. Zajímavé je, že výrobce přikládá k této pepřové pistoli také cartridge naplněnou vodou, která má sloužit k výcviku "střelby".

V porovnání s běžným pepřovým sprejem je Pepper Gun výrazně sofistikovanější a účinnější řešení. O lepším dosahu a přesnosti už byla řeč, větší je ale i razance střely (výstřiku). To mimo jiné znamená, že pistole přece jenom o něco lépe překoná případný protivítr. Jako každý pepřový sprej má ale v tomto směru své limity. Už naši předkové věděli, že některé věci se proti větru dělat nedají.




2 komentářů

  1. a princip vystrelu? Prachove naloze, nebo tlak v bombicce stejne jako u klasickeho pepraku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhá varianta je správně. Uvnitř je cosi, jako klasický pepřový sprej.

      Vymazat

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top