2013/03/13

Paralyzér na dálku?

Jedním z nejvyhledávanějších slovních spojení souvisejících se slovem paralyzér je na českých vyhledávačích fráze "paralyzér na dálku". Pro všechny, kteří něco takového hledají, jedna špatná zpráva: nic podobného neexistuje.

Elektrický paralyzér je kontaktní obranný prostředek, což znamená, že je účinný pouze v přímém kontaktu s tělem útočníka. Elektrody paralyzéru je tedy potřeba přiložit, ať už na holou kůži nebo oděv, a přístroj na malou chvíli aktivovat. Doba použití se pohybuje v rozmezí necelé vteřiny až několika vteřin - podle toho, jak silný a dlouhý má být účinek elektrického šoku.

Jak je vidět i podle poměrně vysoké frekvence vyhledávání prakticky nesmyslné fráze "paralyzér na dálku", někteří lidé by se rádi bránili s bezpečným odstupem od útočníka. Co jim v takovém případě doporučit? Pokud pro někoho  představuje bezprostřední kontakt s agresorem velký problém, bylo by možná na místě zvážit spíše pořízení kvalitního pepřového spreje s dosahem několika metrů. Na druhé straně je ale dobré vzít v úvahu také to, že výstražný výboj paralyzéru je velmi často dostačující pro odstrašení protivníka a odvrácení útoku.


0 komentářů

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top