2013/06/05

Paralyzér s baterkou nebo baterka s paralyzérem?



Těžko říct, které označení je správnější, jisté ale je, že si kombinace paralyzér + baterka (nebo chcete-li svítilna) získává stále větší oblibu. To je nesporně dáno praktičností takové sestavy, ale našli bychom zřejmě i jiné důvody. Podstatné je třeba to, že paralyzující baterky jsou na rozdíl od jiných druhů paralyzérů, jejichž tělo je většinou plastové, vyrobeny z kovu (optimálně z tvrzeného hliníku) a snesou proto i méně opatrné zacházení. Mnohým uživatelům může také vyhovovat jejich nenápadný, „civilní“ vzhled.

Nechejme teď raději stranou podezřelé neznačkové výrobky, které někteří prodejci nabízejí za pár set korun pod názvy jako Paralyzér baterka Police, a pojďme se podívat na dva přístroje, které snesou to nejpřísnější hodnocení.

Jedná se o sourozence z produkce americké firmy ZAP - paralyzující baterky ZAP Light a ZAP Light Extreme. Základem obou zařízení je silná 6xLED svítilna, paralyzér o síle 1.000.000 V a kvalitní dobíjecí NiMH baterie. To vše je uloženo v odolném pouzdru z tvrzeného leteckého hliníku, opatřeného na špici šesti obrannými hroty, které současně fungují jako elektrody. A v čem se od sebe oba přístroje liší? ZAP Light můžeme označit jako základní, levnější provedení. Model ZAP Light Extreme pak dostal navíc několik vylepšení, jako jsou elegantní černá povrchová úprava, pogumovaná rukojeť, o něco delší a ostřejší kovové hroty nebo nabíječka do auta. V balení obou paralyzérů najdeme síťovou nabíječku, nylonové pouzdro na opasek a poutko na zápěstí.

Obě paralyzující baterky vynikají odolnou, robustní konstrukcí a příkladným dílenským zpracováním. Kvalitu produktů ZAP ostatně nejlépe vyjadřuje doživotní záruka, která je na ně poskytována. Případným námitkám, že se některé podobné neznačkové výrobky chlubí i výrazně vyšším napětím, čelí americký výrobce se sebevědomím a vtipem, když říká „Náš důkaz je v našich paralyzérech, ne jenom v potisku na obalu.“

Další zajímavou variantou jsou podstatně levnější, ale kvalitní výrobky značky Securaptor - paralyzující baterky Securaptor Pico a Securaptor Pago.

Paralyzující baterka ZAP Light

Paralyzující baterka ZAP Light Extreme


1 komentářů

  1. Pepa
    Teda já měl za to, že tyhle komba jsou samý šajsdrek made in vietnam. Ale stejně, radši je mám odděleně, baterku a paralyzer zvlášť. Znám se a je mi jasné, že dřív nebo pozdějc by se mi povedlo splíst si tlačítka :D

    OdpovědětVymazat

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top