2017/03/08

Elektrický paralyzér Securaptor Ring (recenze)


Slibovaná recenze elektrického paralyzéru Securaptor Ring je konečně tady. Hned na začátku musím přiznat, že něco podobného jsem v ruce ještě neměl. Tedy spíš na ruce, protože Ring je "paralyzující prsten", který se navléká na prst a spouští stisknutím dlaně.

Po rozbalení najdete cosi velice malého a nečekaně lehkého. Rozměry těla přístroje (bez očka na prst) odpovídají přibližně krabičce od zápalek a hmotnost 50 g znamená, že ani necítíte, že něco držíte v ruce. V kapse se tento paralyzér ztratí jako nic. Přes svou "zakrslost" působí Ring poměrně bytelným dojmem a zdá se, že by mohl něco vydržet. Pogumovaný černý plast je příjemný na dotek.

Paralyzér se používá tak, že očko s elektrodami navlékneme na prst (nejlépe na prostředníček) a zbytek zůstane skrytý v dlani. Už při mírném stisknutí dlaně dochází k aktivaci a elektrickému výboji, takže ovládání je skutečně maximálně intuitivní. Pojistka je přímo pod palcem ruky, odjištění a použití je tak otázkou jedné vteřiny. Toto řešení příjemně překvapilo. Na obrázcích vypadá Ring možná trochu zvláštně, ale v praxi zjistíte, že to všechno opravdu funguje.

Menší výhradu mám k tomu, že paralyzér není dodávaný s pouzdrem. Elektrody jsou sice částečně zapuštěné, ale při nošení v kapse nebo v dámské kabelce by teoreticky mohlo dojít k jejich poškození. Balení tedy obsahuje jen přístroj, nabíječku a návod k obsluze. Z toho vyplývá, že Securaptor Ring je vybaven dobíjecím akumulátorem, což je dnes standard.

Deklarovaných 950.000 V určitě postačí pro účinnou obranu. Vzhledem k miniaturní velikosti paralyzéru je to vlastně docela impozantní hodnota.

Takže co říct závěrem? Securaptor Ring je velmi povedený elektrický paralyzér. Velikostí a rozměry je naprosto bezkonkurenční. Jeho originální koncepce je překvapivě praktická. Už jsem psal o tom, že jde o ideální paralyzér pro ženy, ale napadá mě, že stejně dobrý může být pro běžce nebo dokonce pro cyklisty.

Elektrický paralyzér SCR Securaptor Ring 950.000 V
cena: 1390,- Kč


+ cena
+ extrémně nízká hmotnost
+ miniaturní rozměry
+ jednoduché a intuitivní ovládání
+ diskrétnost (nevzbuzuje pozornost, je ukrytý v dlani)
+ příjemný pogumovaný povrch
+ dobíjecí baterie
+ kvalitní návod k obsluze

- absence pouzdra

0 komentářů

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top