2013/11/30

Nové elektrické obušky Streetwise


Americký Streetwise přichází na náš trh hned se dvěma novými elektrickými obušky. Jejich společným jmenovatelem je hliníkové tělo a až neuvěřitelně (a to doslova) velké výstupní napětí.

První z dvojice, Streetwise Police Force, je robustní elektrický paralyzér řešený jako 34 cm dlouhý taktický obušek s výkonnou LED svítilnou na špici. Nespornou výhodou tohoto výrobku je jeho materiál - tvrzený hliník. Zatímco mnohé jiné elektrické obušky odvozují svůj název jen z podlouhlého tvaru, ale jejich plastové tělo zjevně nemůže bez úhony přestát silnější náraz, Streetwise Police Force umí rozdávat údery jak elektrické, tak mechanické. Vezmeme-li v úvahu jeho poměrně vysokou hmotnost 850 g, není třeba moc pochybovat o tom, že i druhé řešení může být velmi účinné.

Podle údajů výrobce má paralyzér sílu 10 000 000 V. Žádný překlep, jedná se skutečně o deset milionů voltů. O relevantnosti této informace by se dalo asi dlouze diskutovat, ale osobně se nemůžu zbavit dojmu, že pánové ze Streetwise svou posedlost volty v poslední době trochu přehánějí. Nechtěl bych zpochybňovat, že se jedná o silný a účinný přístroj, ale tak vysokou hodnotu napětí beru přece jenom s rezervou.

Hlavice obušku je vybavena technologií Triple Stun Techology, což ve skutečnosti znamená, že paralyzér je schopný vydávat tři elektrické výboje současně. Vestavěná LED baterka s udávanou svítivostí 150 lumenů má pět režimů svícení. Baterie se dobíjí pomocí přiložené síťové nabíječky nebo nabíječky do auta. Balení obsahuje i nylonové pouzdro s možností navlečení na opasek.

Jestliže Streetwise Police Force vypadá poměrně impozantně, o druhém představovaném modelu to platí dvojnásob. Streetwise Barbarian už ani tak nepřipomíná elektrický obušek, jako spíš husitskou zbraň. Jeho tělo je opět z hliníkové slitiny, ale tentokrát měří bezmála půl metru. Asi se najdou vhodnější paralyzéry do dámské kabelky, ale těžko si představit něco účinnějšího například proti rozzuřenému psovi.

Na tradiční modrošedé krabici tentokrát najdeme údaj 9.000.000 V, což znamená, že i Barbarian dokáže kromě účinné obrany poskytnout příležitost k zamyšlení nad tím, jak moc je asi značka Streetwise kreativní při uvádění technických údajů svých výrobků.

Elektrody jsou opět s Triple Stun Technology. Stejně tak LED svítilna je podobná jako u předchozího modelu, poskytne ale jen 3 módy svícení. Zabudovaná baterie se dobíjí přiloženou síťovou nabíječkou. Uchycení na opasek je v tomto případě řešeno kovovým klipem.

Police Force a Barbarian jsou neobvyklé (a nejsem si jistý, jestli je toto slovo v druhém případě dostačující) elektrické paralyzéry, které sice těžko osloví širší skupinu uživatelů, ale určitě si najdou své příznivce mezi profesionály nebo fajnšmekry, kteří hledají něco ultimativního a účinného pro svou osobní obranu.


0 komentářů

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top