2012/11/12

Druhy paralyzérů (3): Paralyzující baterky

Elektrické paralyzéry ve tvaru klasické LED svítilny se v poslední době staly nejprodávanějším druhem paralyzérů vůbec. Na první pohled jsou k nerozeznání od běžné outdoorové baterky, v přední části ale najdeme také elektrody poskytující silný elektrický výboj. Ty bývají většinou ve tvaru malých hrotů, které mohou samy posloužit pro odražení útoku. Vysokou odolnost zaručuje tělo z tvrzeného leteckého hliníku namísto obvyklého plastu.

Špičkovým modelem je paralyzující baterka ZAP Enforcer s displejem a poněkud většími rozměry, díky kterým ale funguje také jako úderná zbraň (obušek). Naopak k nejlevnějším výrobkům na trhu patří neznačkové paralyzéry nabízené většinou pod označením Police, jejichž funkčnost a účinnost může být značně nejistá.

Příklady paralyzujících baterek: Securaptor Pico, Securaptor PagoZAP Light, ZAP Light Extreme, ZAP Enforcer


4 komentářů

  1. Anonymní08.01.13 9:36

    Dobry den. Mam strach z amnestie pana Klause a chtela bych zakoupit nejaky dobry paralyzer. Svitilna by se mi dosti libila, protoze bych ji mohla vyuzit pri prochazkach se psem, ale mam obavu, ze bude moc tezka, protoze je kovova. Jsem duchodkyne. Muzete mi prosim poradit? Dekuji Vam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvalitní paralyzující baterky jsou vždy vyrobené z hliníku, takže se nemusíte bát. Počítejte s hmotností kolem 250 g, což je jen o něco málo více než u "krabičkových" mini paralyzérů.

      Výjimkou mezi baterkami je paralyzér ZAP Enforcer, který má hmotnost blížící se 1 kg (přesně 839 g). Ten ale slouží také jako úderná zbraň, a proto je těžší.

      Vymazat
  2. nepraktické! několik hodin svítím pak potřebuji paralyzér, ale baterie je už vybitá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akumulátor paralyzující baterky (konkrétně ZAP Light / Light Extreme) by měl vydržet cca 6 h souvislého svícení. Je ale pravděpodobné, že ke konci této doby už nebude dostatečně silný na to, aby utáhl i paralyzér, který má větší spotřebu než LED. Čili pokud používáte i LED svítilnu, je potřeba pravidelně dobíjet. Pro většinu lidí by to ale neměl být velký problém, protože málokdo potřebuje svítit několik hodin v kuse.

      Vymazat

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top