2012/11/06

Druhy elektrických paralyzérů

Už dávno neplatí, že elektrický paralyzér musí být cosi jako neforemná černá krabice s vypínačem, ze které výhružně trčí dva velké hroty. Moderní paralyzér je jiný a může mít spoustu podob.

Paralyzéry klasických tvarů - Řekněme oldschoolové pojetí paralyzéru. Design jde trochu stranou a hlavní důraz se klade na jednoduchost, odolnost a funkčnost.

Mini paralyzéry - Praktické malé paralyzéry přibližně o velikosti krabičky od cigaret. Tento druh často volí ženy, takže je výrobci nabízejí v různých barevných variantách.

Paralyzující baterky - V poslední době velmi oblíbený druh paralyzérů. Svým vzhledem se podobají klasickým outdoorovým svítilnám. Kromě světla ale poskytují i silný elektrický výboj.

Paralyzující pera - Spíše než pero připomínají tyto paralyzéry tlustý kancelářský popisovač (fix). Díky tomuto tvaru jsou velmi praktické a skladné.

Elektrické obušky - Podlouhlé paralyzéry, jejichž tvar je do značné míry inspirovaný klasickým obuškem. Velmi účinné, ale kvůli své velikosti méně používané pro osobní obranu.

Paralyzéry speciálních tvarů - Neobvyklá konstrukční řešení elektrických paralyzérů (např. paralyzující boxer, paralyzující vycházková hůl, paralyzující mobil).


0 komentářů

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top