2012/09/27

Jak používat paralyzér

Paralyzér - kontaktní body

Statistiky říkají, že většina lidí svůj paralyzér nikdy nepoužije. Přesto je pro ně velmi důležitý, protože je zdrojem klidu a pocitu bezpečí. To je naprosto v pořádku. Každý by měl ale dobře vědět, jakým způsobem s paralyzérem zacházet, dojde-li k opravdu extrémní situaci. Ukažme si ve stručnosti, jak na to.

Uchopte paralyzér pevně do ruky, pokud je vybaven bezpečnostním poutkem, navlečte si ho kolem zápěstí. Odjistěte bezpečnostní vypínač a namiřte hroty (elektrody) paralyzéru proti útočníkovi. Když to situace dovolí, udělejte krátký výstražný výboj do vzduchu.

Jestliže se protivník nezalekl a pokračuje v útoku, proveďte zásah přiložením elektrod na jeho tělo a stisknutím spínače. Paralyzér je účinný na holém těle i přes oblečení. Překážkou není ani kožená bunda nebo jiný silný oděv. Nemějte obavu ani v případě, že se vás útočník dotkne - ke zpětnému výboji nedojde.

Účinek elektrického šoku dávkujte podle potřeby (viz Co je paralyzér a jak funguje).

Elektrický zásah je účinný kdekoliv na těle, ale největšího a nejjistějšího efektu lze dosáhnout v označených partiích (X). Daleko méně vhodné je mířit na pohyblivé části těla, tedy především na končetiny, kterými může protivník rychle uhnout.

Úspěšného ochromení útočníka využijte k útěku a přivolání pomoci. Svůj paralyzér používejte vždy s rozumem a v souladu s platnými zákony.


0 komentářů

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top