2014/11/21

Paralyzéry Streetwise bez (doživotní) záruky?


Před několika dny se na webu Paralyzer.info (firemní blog internetových obchodů Paralyzer.eu, Paralyzer.sk) objevilo prohlášení informující o tom, že firma Zeus Protection, která je dovozcem známých paralyzérů Streetwise, přestala poskytovat záruku na tyto výrobky.

Z textu mi není úplně jasné, o jak rozsáhlý problém se jedná, tzn. jestli jde plošně o všechny paralyzéry Streetwise, nebo jestli dovozce nedodržuje "pouze" své závazky vůči tomuto prodejci. Ať tak nebo tak, pokud se informace potvrdí, může to znamenat velkou ránu pro pověst značky minimálně na českém trhu. Její paralyzéry jsou (byly?) toziž u nás prodávany s doživotní zárukou, která byla vždy hlavním argumentem pro velmi sebevědomé maloobchodní ceny.

Paralyzer.eu každopádně ujišťuje všechny své zákazníky, že přebírá odpovědnost za případné reklamace paralyzérů Streetwise a situaci řeší ve spolupráci s výrobcem, firmou Cutting Edge Products Inc.


11 komentářů

  1. V článku Nedodržování záruky dovozcem na webu Paralyzer.info popisujeme naši zkušenost. Ta spočívá mimo jiné v tom, že s námi dovozce (Zeus Protection s.r.o.) před několika měsíci přerušil veškerou komunikaci a současně přestal vyřizovat reklamace. Momentálně nám dluží tři paralyzéry Streetwise, které mu byly s řádnými reklamačními protokoly zaslány přibližně před čtvrt rokem - toto zboží v hodnotě asi 10.000 Kč jsme nikdy nedostali zpět (ať už opravené, vyměněné, nebo aspoň neopravené), a obáváme se, že už ani nedostaneme. Další reklamace už do Zeus Protection neposíláme, protože výsledek by byl s největší pravděpodobností stejný. Vysvětlení pro toto jednání nemáme. Jak už bylo řečeno, firma nekomunikuje.

    S ohledem na doživotní záruku, se kterou je většina paralyzérů Streetwise nabízena, považujeme situaci za velmi vážnou. Proto jsme kontaktovali přímo výrobce, společnost Cutting Edge Products Inc., který nám sdělil, že nemá možnost přinutit českého dovozce svých produktů k dodržování záruky. Naštěstí nám ale byla přislíbena pomoc při vyřizování reklamací našich zákazníků.

    OdpovědětVymazat
  2. co to pro me znamena? kdyz si dneska koupim paralyzer streetwise bude s dozivotni zarukou nebo bez?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní04.12.14 9:50

      Bude určitě s dvouletou zárukou - ta vyplývá ze zákona. Pokud jde o doživotní záruku, nevím... Zatím jsou v ČR paralyzéry Streetwise pořád nabízené s doživotní garancí. Jak to funguje nebo nefunguje v praxi, je asi další věc.

      Vymazat
    2. jestli jsem dobre pochopil vyrobce neposkytuje ani beznou zaruku .. ci snad chapu spatne?

      Vymazat
    3. oprava - ne vyrobce ale dovozce

      Vymazat
    4. Tak a tady to máte. Spousta typicky čecháčkovských keců o super kvalitních paralyzérech, které jsou sice drahé ( materiál, licence, dovoz + kultura prodeje ), ale vynikající, oproti "šuntům" z Číny a "tumáš, čerte kropáč". Ono to s tou kvalitou a hlavně kulturou prodeje nebude tak žhavé, že ? Stungune, jestli jste všechno, co jste kdy tady vypotil v diskusích myslel skutečně upřímně a ne jako předem skrytě zaplacenou reklamu, tak Vám vřele doporučuji si konečně vytáhnout hlavu z prdele ! Ono ta úžasná kultura prodeje se odvíjí hlavně od toho, kam že výrobce vyváží svoje výrobky. Ono to samé platí i o ostatním zboží ( paralyzéry nevyjímaje ). Jakmile je to na Východ od země původu výrobku, tak se vždy bude jednat o speciální série levných, leč draze prodávaných šuntů, taková řekněme - " LIMITED EDITION FOR CZECH REPUBLIC. Pikantní je, když pak na podobném výrobku najdete malým písmem ono známé Made in China, i přesto, že na krabici, návodu i samotném výrobku se hrdě honosí známé a ověřené logo firmy. Vím o čem mluvím, koupil jsem svého času v kamenném specializovaném obchodě ( ARMYWORLD ) v Praze, značkový kapesní nůž za 1500,-Kč od renomované americké zbrojařské firmy. Po cca 2 měsících pouhého nošení na klipu v kapse kalhot se nůž jaksi samovolně rozpadl a když jsem ho podrobil všechny díly pečlivé kontrole, hledaje coby vystudovaný strojař, možnou chybu v materiálu, hádejte co jsem objevil na jedné ze dvou polovin ( na rubu ) střenky ?

      No ano, za a je správně - Made in China. Ale hlavně, že jsem to koupil u odborníků, kteří mi skvěle poradili !!!

      Vymazat
    5. Drahý anonyme, hlavu z prdele si klidně vytáhnu, ale zajímalo by mě, kde přesně ji nosíte vy a kde jste žil posledních dvacet let, když "ono známé" Made in China automaticky považujete za známku nekvality. Podívejte se třeba na své značkové sportovní boty za několik tisíc a vsadím se, že tam podobný nápis najdete taky (pravděpodobně ale spíš něco jako Made in Vietnam, protože ona už i ta "Čajna" je pro hodně firem docela drahá). Znamená to, že boty za 200 Kč z vietnamské tržnice jsou stejně dobré?

      Ale možná se pletu. Možná máte domácnost plnou elektroniky Made in Germany, skříň plnou oblečení Made in Italy a v ruce mobil Made in USA. V tom případě by mě ale zajímalo, jak to děláte a jestli jste si v tomto tisíciletí už vůbec něco koupil.

      Pokud ta která značka vozí do ČR ošizené verze svých výrobků, je to jiná věc. U paralyzérů bych o tom ale silně pochyboval, protože český trh s tímto zbožím není velký, takže připravovat speciální českou edici pro každý model (z nichž některých se prodá ročně pár desítek kusů) by se prostě nevyplatilo.

      Vy jste ale asi chtěl říct hlavně to, že problémy s dodržováním záruky, která je navíc doživotní, nejdou moc dohromady s řekněme velkorysou cenovou politikou. V tom souhlasím a v článku něco podobného i píšu. Nicméně je to problém jedné značky a jednoho dovozce (upozorňuji, že nikoliv prodejce - ten reklamace dál vyřizuje, takže zmiňovaná kultura prodeje neutrpěla). Vy jste si z toho udělal svůj závěr, který vám neberu, ale pro mě to rozhodně není důvod, abych si šel koupit levný paralyzér za stopadesát korun.

      Vymazat
    6. Si rozhodně myslím že se paralyzeru asi prodá víc bez párddesítek ks..

      Vymazat
    7. Možná úplně nerozumím, ale asi je to reakce na mou poznámku v závorce, že NĚKTERÝCH paralyzérů se prodá ročně jenom několik desítek kusů... To je ale pravda. Existuje pár bestsellerů, které se prodávají v relativně velkém množství, a na druhé straně jsou na našem trhu modely, jejichž prodejnost je velmi malá. Nicméně ani to relativně velké množství, o kterém mluvím, není tak ohromující, aby se někomu vyplatilo vyvíjet speciální verzi pro ČR, na níž by možná ušetřil několik dolarů. To může fungovat u potravin, pracích prášků a spousty dalších věcí, ale u paralyzérů těžko.

      Vymazat
  3. nebuďte směšní a nedělejte tady ze streetwise nějakou prémiovou značku. koukněte na bran-se (.cz) a tam uvidite .. nějaké pochybné levné paralyzéry z číny a vedle nich logo streetwise! to bude ta kvalita z usa =) =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní25.02.15 8:32

      To logo skutečně používají, ale na fotce u něj není paralyzér Streetwise. Jde o nějaký hodně pochybný jednoproduktový eshop, který se zjevně snaží svézt na momentální oblibě paralyzérů.

      Vymazat

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top