2014/02/28

Odstrašovače psů



Ultrazvukové odstrašovače psů jsou malé krabičky vydávající signál o frekvenci, kterou lidské ucho nezachytí, ale pro psy a jiná zvířata je tento zvuk slyšitelný a hlavně nepříjemný. V praxi to má probíhat tak, že na dotěrné nebo agresivní zvíře namíříme odstrašovač, stiskneme tlačítko a držíme ho tak dlouho, dokud malý (v tom horším případě velký) otrava nevezme nohy na ramena.

Jaká je skutečnost? Odstrašovač jsem vyzkoušel na několika psech různých ras a velikostí, a můžu potvrdit, že funguje. Reakce hafanů byly různé - od důstojných několika kroků vzad až po znechucené odběhnutí z dosahu signálu. Každopádně bude možná trochu zklamaný ten, kdo by od psa čekal zběsilý úprk s hrůzou v očích. Až takový účinek přístroj asi nemá. Je taky třeba zdůraznit, že všichni moji psí figuranti byli mírumilovní a nezdálo se, že by proti mě něco podstatného měli. Je docela možné, že rozběsněný pitbull s pěnou u huby by se nějakým pískáním vůbec nezabýval, respektive nenechal by se jím vyrušovat při své snaze prokousnout mi krk.

Podtrženo a sečteno, odstrašovače psů fungují, mají svůj smysl, ale mají taky svoje limity. Pro opravdu vyhrocené situace bych proto doporučoval starý dobrý paralyzér (viz Paralyzér proti psům).


0 komentářů

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top