2012/12/04

Druhy paralyzérů (6): Paralyzéry neobvyklých tvarů

Na trhu se dnes vyskytují i elektrické paralyzéry s více či méně nekonvenčním tvarem nebo konstrukčním řešením. Některé z nich jsou dokonce velmi oblíbené.

Paralyzující baterky - Paralyzér ve tvaru LED svítilny je dnes už naprosto běžný. Tyto sebeobranné baterky jsou mimořádně praktické a proto i hodně žádané. Typickým představitelem této kategorie je ZAP Light Extreme. Za zmínku stojí také špičkový model ZAP Enforcer vybavený displejem a použitelný jako obušek.

Paralyzující boxery - Paralyzér inspirovaný boxerem. Jeho tvar je efektní, neslouží ale k úderu, spíše zlepšuje manévrovatelnost a snižuje nebezpečí vytržení nebo vypadnutí z ruky. Nejznámějším paralyzujícím boxerem je ZAP Blast Knuckles, jehož patentově chráněný design bývá často napodobovaný levnými čínskými výrobci. Oblíbený je také otevřený boxer ZAP Double Trouble s typickým tvarem podkovy.

Paralyzující vycházkové hole - Paralyzér integrovaný do plnohodnotné chodící hole ocení především senioři. Na trhu se objevil teprve nedávno, ale od té doby už zaznamenal velké prodejní úspěchy. Jedná se o americký patent. Zatím jediným výrobkem tohoto druhu na trhu je paralyzující hůl ZAP Cane.

Multifunkční paralyzéry - Tyto paralyzéry nemusí vypadat extravagantně, ale jsou neobvyklé použitím některých doplňkových funkcí. Patří k nim už zmiňované paralyzující baterky, ale zajímavá jsou i jiná řešení: Například elektrický paralyzér UZI Thunderbolt je vybavený blikajícím výstražným světlem a hlasitou sirénou. Sirénu a světlo používá také elektrický obušek Streetwise - ten je navíc zajímavý svou unikátní vystřelovací teleskopickou konstrukcí.


3 komentářů

  1. a co paralizer mobil?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nie je paralyzer len hračka :) Mám paralyzer - pero. Pecka!

      Vymazat
    2. Až do Česka konečně dorazí paralyzéry ve tvaru iPhone nebo Samsung Galaxy, snad ano. Ale to, co se tady dneska dá koupit (tj. kousky, které vypadají jako 10 roků stará Nokia), spíš ještě upoutá pozornost, než aby to bylo co nejvíc nenápadné. A to je další věc: i paralyzér s tvarem posledního modelu i Phone bude mít po pár letech ten samý problém.

      Vymazat

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top